Hydro-gél technológiai ismertető, legfrissebb változat (PDF)


Letöltés

Gyakran ismétlődő kérdések (GY.I.K.) és válaszok (PDF)


Letöltés

Vízellátó hálózat tisztítási technológiák összehasonlítása, táblázat (PDF)

Letöltés

Vezetékhálózatok pontos feltérképezése

A legújabb fejlesztésük egy olyan technológiai eszköz, amely a hydro-géllel együtt továbbítva pontosan feltérképezi a vezetékhálózatot és további hasznos műszaki információkat is kapunk a művelet során. A Pipe-Finder kb. gyufásdoboz méretű és speciális kialakításának köszönhetően DN 80 mm csőátmérőtől felfelé alkalmazható. A gél által továbbított eszköz a kiindulási pozíciótól kezdődően X-Y-Z koordinátákkal folyamatosan rögzíti a csővezeték helyszínrajzi és magassági adatait, melyek a művelet végén számítógépre menthetők és akár a hálózati térkép is kirajzoltatható. A Pipe-Finder saját energiaforrásának köszönhetően több órán keresztül képes adatokat gyűjteni, így egy ütemben akár több tíz kilométer hosszú vezetékrendszer is felderíthető. Az adatok kiolvasása és megjelenítése számítógéppel összekötve könnyen és gyorsan elvégezhető.

Vízellátó hálózat tisztítás hydro-géllel, Gerjen 2013. augusztus 28.

Szakembereink Gerjenben (Tolna megye, Magyarország) a vízellátó hálózat mintegy 1 km-es szakaszának komplex tisztítását végezték el a hydro-gél és nano-folyadék együttes alkalmazásával. Az azbesztcement anyagú vezetékszakaszok átmérői DN 80, DN 100, DN 125 mm voltak. Kérjük, tekintse meg a tisztítási műveletről készült videó összeállítást.

Hálózat tisztítás Kiskorpádon
2014. június 10-12.

 Kiskorpádon (Somogy megye, Magyarország) a DRV üzemeltetési területén tisztítottuk a teljes települési vízellátó hálózatot, melynek hosszúsága kb. 15 km. A tisztításnál a hydro-gél és nano-folyadék kombinációját alkalmaztuk. A településen nincs vízkezelő berendezés, így a KM-PVC hálózatban a vasas-mangános lerakódások voltak jellemzőek.