Szolgáltatásaink

A mérési eredmények és tapasztalatok alapján a Hydro-Gél csúcstechnológiát folyamatosan fejlesztjük. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a hydro-géllel kapcsolatos szolgáltatásaink egymással kombinálhatók, a mindenkori igényekhez igazíthatók.

Vízellátó rendszerek mechanikus tisztítása hydro-géllel

A Hydro-Gél csúcstechnológiával könnyen, hatékonyan és gazdaságosan távolíthatók el a csőben lerakódott vagy a csőfalra tapadt szennyező anyagok. A hydro-gél olyan vízbázisú gél, amely semmilyen káros összetevőt nem tartalmaz és teljes mértékben környezetbarát. Ennek a tulajdonságának köszönhetően igen nagy biztonsággal használható az ivóvíz vezetékek tisztítására.
A hydro-gél előállítása a műveleti helyszínen történik a tisztítási igény figyelembe vételével. Tetszés szerint kombinálható különféle segédanyagokkal pl. fertőtlenítőszerrel, így egy ütemben komplex tisztítás valósítható meg.

Tovább

Vízellátó rendszerek fertőtlenítése nano-folyadékkal

A vízellátó rendszerek fertőtlenítése rendszeresen visszatérő probléma az üzemeltetők számára. A csőben lévő üledék, továbbá a csőfalon megtapadt bakteriális hártya az ivóvíz másodlagos szennyeződését okozhatja. A vas- és mangánbaktériumokon kívül megtelepedhetnek olyan élő szervezetek is, amelyek károsak az emberi egészségre. Ezek eltávolítása alapvető higiéniai követelmény. Az általunk alkalmazott hydro-gél + nano-folyadék kombinációval minden baktériumot hatékonyan el tudunk távolítani a hálózatból. Ez a technológia még az igen makacs Pseudomonas aeruginosa ellen is biztos megoldást jelent.
Az általunk alkalmazott hydro-gél + nano-folyadék kombinációval minden baktériumot hatékonyan el tudunk távolítani a hálózatból. Ez a technológia még az igen makacs Pseudomonas aeruginosa ellen is biztos megoldást jelent.

Tovább

Vízellátó rendszerek komplex tisztítása és fertőtlenítése

A vízellátó rendszerek mechanikus tisztítása után mindig fertőtleníteni kell a hálózatot. A Hydro-Gél csúcstechnológiával a tisztítás és fertőtlenítés akár egy ütemben is megoldható. Erre többféle lehetőség is van: vagy a gél anyagába keverünk fertőtlenítőszert vagy pedig az egyes géldugók közé helyezzük el azt. Mindkét megoldás hatékony és jelentősen lecsökkenti a műveleti időtartamot. Ezzel a megoldással a tisztítás után gyakorlatilag azonnal üzembe helyezhető a vízellátó hálózat.

Tovább

Szénhidrogén vezetékek tisztítása Oleo-Géllel

A szénhidrogén vezetékek különböző anyagokkal szennyeződhetnek, mint pl. paraffin, aszfaltén, réteghomok, vízkő, vas-oxid, stb. Az Oleo-Gél alapú tisztítástechnológia bizonyítottan az egyik leghatásosabb módszer a szénhidrogén vezetékek tisztítására és vízmentesítésére. Az óriási előny az idő- és költségtényezők csökkentésében nyilvánul meg azzal, hogy a géldugó akár egyszeri csővezetéken való áthajtásával megoldható az egyébként idő- és munkaigényes, komplex tisztítási feladat.

Tovább

Vezetékhálózatok pontos feltérképezése "Pipe-Finder"-rel

A legújabb fejlesztésük egy olyan technológiai eszköz, amely a hydro-géllel együtt továbbítva pontosan feltérképezi a vezetékhálózatot és további hasznos műszaki információkat is kapunk a művelet során. A Pipe-Finder kb. gyufásdoboz méretű és speciális kialakításának köszönhetően DN 80 mm csőátmérőtől felfelé alkalmazható. A gél által továbbított eszköz a kiindulási pozíciótól kezdődően X-Y-Z koordinátákkal folyamatosan rögzíti a csővezeték helyszínrajzi és magassági adatait, melyek a művelet végén számítógépre menthetők és akár a hálózati térkép is kirajzoltatható.

Tovább

Vezetékhálózatok videokamerás vizsgálata "Pig+Gel" technológiával

A távvezetékek vagy a fő elosztóvezetékek üzembiztonságának fenntartása érdekében időnként ajánlott elvégezni azok belső vizsgálatát. A Pig+Gel technológia a csőhálózatok videokamerás vizsgálatánál használható igen hatékony eljárás. A művelet során a speciális kialakítású csőgörényt (Pig) – a legjobb videofelvétel elérése érdekében – előre meghatározott egyenletes sebességgel, hydro-gél segítségével hajtjuk előre. Ez a technológiai eljárás rendkívül gazdaságos az ivóvíz, szénhidrogén vagy egyéb távvezetékek belső vizsgálatánál.

Tovább